Efter at have slugt den bitre pille, da Floradania Marketing først på året fik at vide, at hal 5 var blevet revet ned og ikke ville nå at blive bygget op til IPM Essen 2018, havde IPM Essen en lidt mere positiv nyhed til Danmark umiddelbart efter sommerferien. Man ville fra IPM Essen og Messe Essen gerne invitere Danmark til at være Partnerland på IPM Essen 2018, og dermed mulighed for en yderligere profilering af Danmark.

Bestyrelsen i Flora Dania har vendt invitationen og valgt at tage imod tilbuddet ud fra den betragtning om, at promoveringen omkring Partnerlandskonceptet kan være med til at tiltrække yderligere besøgende til vores nye, midlertidige placering i hal 14.

Partnerlands-konceptet blev introduceret sidste år, hvor Holland var partnerland. Konceptet inkluderer deltagelse med talere i åbningsceremonien, promovering i diverse blade og messeaviser, deltagelse i Gartenbauforum om torsdagen, hvor man får lov til at informere om de danske fortræffeligheder inden for gartnerbranchen for et internationalt pressekorps.

Floradania Marketing har i den forbindelse rettet henvendelse til Dansk Gartneri samt den Danske Ambassade i Tyskland for assistance. Blandt andet forsøger man at få deltagelse af kongehuset på messen, ligesom ambassaden vil bidrage med tekniske eksperter til bl.a. Gartenbauforum om torsdagen.

Yderligere informationer tilgår inden årsskiftet.