Kære medlemmer i Flora Dania,

Med sidste uges nyhed om, at der fra Hollandsk side kommer en særlig støtteordning til de hollandske gartnerier, var håbet, at den danske regering i weekenden ville justere hjælpepakkerne, således danske gartnerier blev tilgodeset nogenlunde tilsvarende.

De justeringer, der kom ud af weekendens forhandlinger i Folketinget, var dog begrænsede. Dansk Gartneri har kort skitseret dem her: https://danskgartneri.dk/nyheder/folketinget-forbedrer-hjaelpepakker-til-virksomhederne

For en opdateret oversigt over regeringens hjælpepakker henvises til følgende link: https://virksomhedsguiden.dk/erhvervsfremme/content/temaer/coronavirus_og_din_virksomhed/

Flora Dania og Dansk Gartneri holder fast i presset over for politikerne for at erhvervet tilgodeses i regeringens hjælpepakker om at få kompensation for noget af den tabte omsætning, og for at konkurrencesituationen i forhold til fx hollænderne ikke forringes.

Selv om det kun er et lille plaster på såret i den nuværende situation, har bestyrelsen i Flora Dania valgt at udsætte kontingentopkrævningen fra sektoren for første kvartal 2020 med 3 måneder.

 

Vi ønsker alle medlemmer alt det bedste i denne COVID-19-tid i håbet om, at situationen snarest normaliseres.

 

Med venlig hilsen

Peter Larsen-Ledet
Pva. Bestyrelsen i Flora Dania