NYT FRA BESTYRELSEN (Læs mere her)
Danske Prydplanter afholdt bestyrelsesmøde mandag d. 21. maj, hvor blandt andet Handelsbetingelserne var på dagsordenen. Læs mere om dette samt andre hovedpunkter. 

GARTNERIET PRISFORHOLD MAJ 2012 PÅ POTTEPLANTER (Læs mere her)
Prisstatistikken for maj måned fra Danmarks Statistik (tidligere Fødevare Økonomisk Institut) viste et indeks på 101 på potteplanter, d.v.s. 1% højere end for maj 2011.

Højdespringeren i maj måned var Hydrangea (13 cm) i indeks 120. Se resten af listen med udvalgte kulturer via linket i overskriften.

Indeks år-til-dato endte på indeks 99. 

INDEKS DK MAJ 2012 (læs mere her)
Indekstallene for den samlede danske eksport for maj 2012 endte på indeks 116,7. Akkumuleret for perioden januar til og med maj endte Danmark i indeks 100,1. Tallene fra Holland er endnu ikke tilgået. 

UDSTILLING PÅ INTERNATIONAL HORTICULTURE EXPOSITION 2014 I QINGDAO, KINA (Læs mere her)
Danske Prydplanter har fået henvendelser fra Eksportrådet Kina på vegne af arrangørerne af den Internationale Horticulture Exposition i Qingdao i 2014.

Danske Prydplanter vil kontakte forædlere for at invitere til møde med ambassadens udsendte senere på måneden. Læs yderligere i vedhæftede 

STATUS PÅSKEINDLEVERINGER 2012
Danske Prydplanters bestyrelse har evalueret på omsætningen i påsken 2012 og må erkende, at de udvidede åbningstider ikke havde haft den ønskede effekt på omsætningen. Udfordringer med at få budskabet om ordreafgivelsesmulighederne til Påskelørdag var ikke blevet formidlet ud i tilstrækkelig grad til hverken producenter, eksportører eller indtransvognmænd. Logistikudvalget overvejer mulige løsninger til næste år. 

FLORADANIA AKTIVITETER 1. HALVÅR 2012 (Læs mere her)
Floradania Marketing beretter løbende om deres mange aktiviteter i Floradania.dk under Intern Information, samt i GartnerTidende. Men læs også vedhæftet notits for de mange resultater af branchens presseindsats. 

TILSKUD TIL SÅVEL MIFLOR/FLORMART 2012 SAMT ELMIA GARDEN 2012 (Læs mere her)
Danske Prydplanter har modtaget tilsagn om tilskud til såvel messen i Italien som i Sverige. Dette betyder reducerede udstillerpriser. 

SELSKABSDATA UDGÅR SOM SERVICE (Læs mere her)
Danske Prydplanter har på baggrund er tilslutningen til service Selskabsdata besluttet at nedlægge servicen fra Danske Prydplanter. I stedet henvises til servicen www.proff.dk 

 

Håber på en fortsat god udplantningssæson! 

Med venlig hilsen
Peter Larsen-Ledet